The Rise nu te zien in MAMAM, Recife, Braziliƫ

De filminstallatie The Rise van het Berlijnse kunstenaarsduo Nina Fischer en Maroan El Sani is tot 27 april 2013 te zien in hun solotentoonstelling Nina Fischer & Maroan el Sani in MAMAM The Patio, Museu de Arte Moderne in Recife, Brazilië.





Fischer & El Sani maakten het werk tijdens hun vijf maanden durende residentieperiode aan de Amsterdamse Zuidas, geïnitieerd door Stedelijk Museum Bureau Amsterdam in samenwerking met het Lectoraat Kunst & Publieke Ruimte.

Het werk richt zich op de complexe verhouding tussen de psychologische werking, politiek-economische context en vormentaal van het Viñolygebouw op de Zuidas.

In deze filminstallatie probeert de hoofdrolspeler, via de noodtrap die rondom de gevel loopt, de top van het gebouw te bereiken. Deze vermoeiende tocht resulteert uiteindelijk in een verwarrende en onbehaaglijke leegte, vergelijkbaar met de klim naar de top die het leven op de Zuidas lijkt te karakteriseren.

In de tentoonstelling zijn verder ook andere werken van het duo te zien. MAMAM no patio is de experimentele ruimte voor kunstenaars met betrekking op moderne kunst van het museum. Het overkoepelende museum MAMAM staat wereldwijd bekend als een plek waar Braziliaanse tradities en hedendaagse kunst samenkomen.

Voor meer info over het museum: www.mamam.art.br

Voor meer info over de tentoonstelling van The Rise bij SMBA in 2007: The Rise