Antonis Pittas - hold on

smba-newsletter-144.pdf (286 Kb)

27 november 2015 t/m 10 januari 2016

Opening: vrijdag 27 november, 17.00 uur
met een openingswoord door Katerina Gregos
(tevens opening Amsterdam Art Weekend)

De solotentoonstelling van Antonis Pittas speelt met de verschillende betekenissen van de uitdrukking ‘hold on’: van het verzoek om even te wachten, een aanmoediging om een moeilijke situatie uit te zitten, tot een uitnodiging om iets met beide handen vast te houden. De installatie van Pittas combineert deze betekenissen om ze vrijelijk te associëren met de situatie in de tentoonstellingsruimte, met allerlei kunsthistorische bronnen en met beelden uit het in nood verkerende Europese politieke landschap. Op deze manier creëert Pittas een speelveld waarin al deze verschillende elementen opnieuw onderdeel van het publieke geheugen zijn, in wat zich het best laat uitleggen als een performatieve installatie.

Tamara Kuselman zal als afsluiting van de tentoonstelling op de laatste dag met een performance reageren op de installatie van Pittas.
lees verder..


Kamarado

smba-143-newsletter.pdf (1003 Kb)

12 september t/m 8 november 2015

Zaterdag 12 september
Een rondetafelgesprek met de kunstenaars begint om 15.30 uur
Opening van 17.00 – 19.30 uur

Zondag 13 september
Public Program in het auditorium van het Stedelijk Museum

Met nieuw werk van Adrian Melis, Amol K Patil, Jeronimo Voss, Sharelly Emanuelson, Sawangwongse Yawnghwe, Sosa Joseph; en bestaand werk van Htein Lin, Judy Blum Reddy, Mieke Van de Voort, Paolo Chiasera, en Rupali Patil.

In samenwerking met Clark House Initiative, Bombay

Kamarado is het resultaat van een samenwerking tussen Amsterdam en Bombay en brengt een diverse groep kunstenaars samen uit verschillende delen van de wereld. Het idee van de kameraad, een term die oorspronkelijk verwees naar ‘degene die dezelfde kamer deelt’, is de conceptuele kern van de individuele stemmen en praktijken van de deelnemende kunstenaars. Binnen dit kader is ruimte voor een verrassende reeks historische complexiteiten, waaronder een aantal belangrijke maar weinig bekende Nederlandse figuren die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de wereldgeschiedenis. Zowel de speciaal gemaakte als de bestaande werken converseren, ontcijferen en brengen de ideeën en omkeringen in Kamarado naar voren.
lees verder..