BELL invites

smba-newsletter-145.pdf (266 Kb)

30 januari t/m 19 maart 2016

Opening: vrijdag 29 januari om 17.00 uur
Jam: zaterdag 19 maart om 19.00 uur

Gastcurator: Vivian Ziherl

Met werk van: Richard Bell, Emory Douglas, Brian Elstak, Hosselaer (Farida Sedoc), Quinsy Gario, Ritzah Statia, 020 Crew

Co-curator: Aruna Vermeulen (HipHopHuis)
In samenwerking met de University of Colour

Toen Richard Bell, één van de meest gerenommeerde en uitdagende kunstenaars in Australië, de kans kreeg om in Stedelijk Museum Bureau Amsterdam aan de slag te gaan, nodigde hij meteen een aantal anderen uit om mee te doen. Het resultaat is een tentoonstelling met Bells langdurige samenwerkingspartner Emory Douglas (voormalig minister van Cultuur voor de Black Panther Party). Ook zal een groep kunstenaars uit Nederland deelnemen aan de tentoonstelling. Zij zijn aangedragen door Aruna Vermeulen, directeur van het HipHopHuis in Rotterdam. Onder hen bevinden zich schilder Brian Elstak, ontwerper Farida Sedoc (Hosselaer), en dansers Ritzah Statia en 020 Crew.
lees verder..


Paula Albuquerque - The Webcam as an Emerging Cinematic Medium

15 januari t/m 17 januari 2016

Opening: vrijdag 15 januari, 17:00 - 19:00 uur

SMBA presenteert 'Paula Albuquerque - The Webcam as an Emerging Cinematic Medium'. Deze tentoonstelling is het resultaat van de eerste PhD in Artistic Research, een samenwerking van de Universiteit van Amsterdam en de Gerrit Rietveld Academie. Dit onderzoeksproject combineert theorie met de artistieke praktijk om video-surveillance als een vorm van film te analyseren, en de daarmee samenhangende gevolgen voor het menselijke subject in de stedelijke omgeving.
lees verder..