I would prefer not to

smba-nieuwsbrief-136.pdf (335 Kb)

18 april – 8 juni 2014

Opening: vrijdag 18 april, 17:00 – 19:00 uur

Céline Berger, Etcetera…, Dora Garcia, Goldex Poldex, Jos de Gruyter en Harald Thys, Stefan Müller, Mladen Stilinovi?

Curatoren: Stefanie Humbert en Stephanie Noach

De groepstentoonstelling ‘I would prefer not to’ omhelst het belang van luiheid en werken voor de kunst. De versmelting van werk en ontspanning door de social media en de onmogelijkheid om aan het wereldwijde netwerk van kapitaalproductie te ontsnappen, dwingt kunstenaars om hun positie ten opzichte van hun werk te heroverwegen. ‘I would prefer not to’ gaat in op de mogelijkheden om af te zien van permanente beschikbaarheid in onze samenleving – en toont dat een dergelijke afwijzing toch vruchtbaar kan zijn. De betrokken kunstenaars creëren alternatieve levensstrategieën, zoals crypto-currencies om te investeren in culturele infrastructuur, of nemen de optie van acceptatie als het artistieke proces stagneert, serieus. Uiteindelijk is de tentoonstelling een reflectie op het nietsdoen als een bron voor creativiteit.

‘I would prefer not to’ is onderdeel van het curatoriële programma ‘followup’ van studio- en expositieruimte Schloss Ringenberg in Hamminkeln, Duitsland.
lees verder..


Lard Buurman – Africa Junctions

12 april - 3 mei 2014

NB. Locatie: Looiersgracht 60, Amsterdam Openingstijden: wo t/m zo 12:00 - 20:00 uur

Opening op Looiersgracht 60: vrijdag 11 april, 17:00 - 20:00 uur

Met trots presenteert Stedelijk Museum Bureau Amsterdam in samenwerking met de nieuwe projectruimte voor kunst, design en architectuur aan de Looiersgracht 60 de tentoonstelling Africa Junctions. De tentoonstelling bestaat uit het fotografisch project van Lard Buurman (*1969, Nederland) dat hij in 2008 is begonnen over Afrikaanse steden. Nu, zes jaar later wordt dit project, dat 14 Afrikaanse steden zonder dramatiek of geweld toont, afgerond en bekroond met de publicatie Africa Junctions. Capturing the City, uitgegeven door HatjeCantz Verlag, inclusief drie essays van belangwekkende auteurs uit Senegal, Nigeria en Zuid-Afrika.
lees verder..