Rondleiding en workshop tomatenzaadjes extraheren door Uli Westphal

Zondag 31 augustus, 14:00 uur

Kosten: vrijwillige donatie (suggestie: € 5,00) RSVP via: mail@smba.nl

De tentoonstelling ‘Uli Westphal - Transplantation’ in Stedelijk Museum Bureau Amsterdam besluit met een workshop. Tijdens de workshop zal kunstenaar Uli Westphal demonstreren hoe zaadjes uit tomaten te extraheren. Daarnaast komen de verhalen achter de vele bijzondere tomatenvariëteiten die gedurende de zomer in de tentoonstellingsruimte van SMBA zijn gerijpt aan bod. Westphal zal ook uitgebreid ingaan op zijn langdurige onderzoek naar de diversiteit van gewassen, waarvoor hij vele obscure groente- en fruitmonsters verzamelt en samenwerkt met boeren, genbanken en non-profit organisaties. Uiteraard kunnen de deelnemers ook de unieke smaken en texturen proeven, zelf leren om zaadjes uit de tomaten te extraheren en te bewaren. Verder is het ook mogelijk een tomatenplant te adopteren zodat deze buitengewone tomatenvariëteiten in toekomstige seizoenen wederom in Amsterdam en omstreken gezaaid en geoogst kunnen worden. Stimuleer de biodiversiteit en doe mee!

De workshop is mede mogelijk gemaakt door Goethe Institut


Will our Food crop up in the Future?

datum: woensdag 20 augustus
tijd: 20:00 uur
locatie: SMBA, Rozenstraat 59, Amsterdam
voertaal: Engels
toegang: gratis entree
rsvp: mail@smba.nl

met: Luc Groot (Agriterra), Joris Lohman (YFM), Annechien Meier, Bert Visser (CGN), Uli Westphal en moderator Janno Lanjouw (FFF)

Stedelijk Museum Bureau Amsterdam organiseert in samenwerking met Youth Food Movement een discussieavond rondom het thema van gewas- en voedselzekerheid. De diversiteit van gewassen is een van de belangrijkste en meest ondergewaardeerde publieke goederen in de wereld. Hoe groter de diversiteit van gewassen, hoe groter de garantie dat de landbouw een mogelijke rampspoed zoals droogte of ziekten en de gevolgen van klimaatverandering kan doorstaan. Het tegenovergestelde is ook waar. Een afname van diversiteit vergroot de kans dat de biologische basis van ons voedsel verdwijnt. Will our Food crop up in the Future? brengt kunstenaars, wetenschappers en denkers bij elkaar in een discussie over de diversiteit van gewassen en de manieren om gewas- en voedselzekerheid te behouden en te bevorderen.
lees verder..

PROJECT 1975 Contemporary Art and the Postcolonial Unconscious

NU IN DE WINKEL!

PROJECT 1975

Contemporary Art and the Postcolonial Unconscious

Verkrijgbaar bij:

* SMBA
* Stedelijk Museum Amsterdam
* black dog publishing

Project 1975 begon als een tweejarig project van Stedelijk Museum Bureau Amsterdam. De relatie tussen de hedendaagse kunst en het postkoloniale wordt immers steeds relevanter in een context van een toenemend globaliserende kunstwereld. Onderliggende vraagstellingen van het project waren bijvoorbeeld: Hoe kijken kunstenaars aan tegen het koloniale tijdperk en de hedendaagse gevolgen daarvan? Heeft het kolonialisme zijn weerslag gehad op de kunst en de kunstinstituties en zo ja, hoe? Wat vervangt de stilzwijgende omarming van de multiculturele normalisatie van de jaren '90? Deze vragen hebben veelzijdige artistieke en kritische reacties ontlokt, die nu gepresenteerd worden in het onlangs verschenen boek Project 1975 - Contemporary Art and the Postcolonial Unconscious.
lees verder..