BELL invites: global performance symposium

Een symposium over de SMBA tentoonstelling BELL invites, in samenwerking met HipHopHuis en de University of Colour Amsterdam.

Datum: zaterdag 6 februari 2016
Tijd: 12.30 - 17.30 uur
Locatie: Teijin Auditorium, Stedelijk Museum Amsterdam
Taal: Engels / Nederlands
Toegang: Entreeprijs voor het museum + €2,50
Reserveren: klik hier

Naar aanleiding van de tentoonstelling BELL Invites (29 januari - 19 maart 2016) in het Stedelijk Museum Bureau Amsterdam organiseert het Stedelijk Museum samen met gastcurator Vivian Ziherl en co-curator Aruna Vermeulen (HipHopHuis) het symposium Global Performance. Het programma bestaat uit lezingen, performance en discussie in de vorm van een socratische dialoog binnen een speciaal ontworpen forumarchitectuur door Julie Peeters.
lees verder..


Tamara Kuselman – Free Fall

Zondag, 10 januari 2016

11:00 – 17:00 uur

SMBA heeft kunstenaar Tamara Kuselman uitgenodigd om een performance te ontwikkelen in reactie op de tentoonstelling Antonis Pittas - hold on. Free Fall is een performance over de toestand van het menselijk lichaam wanneer zwaartekracht de enige kracht is die hier invloed op uitoefent. Voor mensen is het in deze vallende beweging door de ruimte moeilijk oriënteren en vrijwel onmogelijk om de directe omgeving waar te nemen.
lees verder..

Stedelijk Museum werkt aan herpositionering Stedelijk Museum Bureau Amsterdam

Het Stedelijk Museum gaat plannen ontwikkelen voor een herpositionering van Stedelijk Museum Bureau Amsterdam (SMBA), de dependance van het Stedelijk Museum in de binnenstad.

“De afgelopen jaren is de situatie in de kunstwereld zodanig veranderd, dat er behoefte is aan een herpositionering van SMBA. Digitale ontwikkelingen, globalisering en participatie van makers en bezoekers zijn niet meer weg te denken. Grenzen vervagen en het is spannend om daar een nieuw antwoord op te bedenken”, zegt Stedelijk-directeur Beatrix Ruf. “Ter versterking van het hedendaagse kunstveld, waarin de onafhankelijke presentatie-instituten het niet makkelijk hebben, willen we een antwoord geven op wat er nu mist en nodig is in de stad.”
lees verder..