Play SMBA 5: Cracking the Frame Presents

Film & Talk: Screening 'Maripa Fatu' van Lonnie van Brummelen & Siebren de Haan gevolgd door een gesprek tussen de kunstenaars en schrijver en filmhistorica Helen Westerik binnen het programma Cracking the Frame Presents

Datum: Vrijdag 6 mei, 16.00 - 18.00 uur
Voertaal: Engels
Toegang: gratis

“Yu fufuu mi koni tyai gwe” (je komt mijn kennis te stelen) is een Surinaams gezegde dat verwijst naar de overdracht van kennis. In het bijzijn van andere gasten van Cracking the Frame Presents gaan kunstenaars Lonnie van Brummelen en Siebren de Haan hier dieper op in; dit onderwerp maakt onderdeel uit van hun huidige onderzoek in het tropische regenwoud van Oost-Suriname. Ook vertonen ze Maripa Fatu — een studie ter voorbereiding van hun aankomende speelfilm.
lees verder..


Play SMBA 2: Antidotes to Oblivion

Artistic practices in the moving image in Chile

Donderdag 21 april, 19.00 – 21.00 uur

Donderdag 21 april presenteert SMBA in de reeks Play SMBA een programma van kunstenaarsfilms uit Chili, samengesteld door Madelon van Schie en Soledad García Saavedra. Het event is een uitvloeisel van de vele onderzoeken die zijn gedaan in het kader van SMBA's Global Collaborations project en de hiermee samenhangende interesse voor regiospecifieke benaderingen van de rijke collectie van het Stedelijk, die vele verrassingen oplevert.
lees verder..

BELL invites: JAM

Zaterdag 19 maart 2016
Locatie: SMBA
Tijd: 17.00 – 22.00 uur
(Met een conversatieprogramma door de University of Colour van 17.00 - 19.00)

De tentoonstelling BELL invites vormde de afgelopen weken een plek voor actieve participatie waar collectieve muurschilderingen, discussiegroepen, dansinterventies en DJ-sessies plaatsvonden in samenwerking met het HipHopHuis, Rotterdam; en in partnerschap met de University of Colour, Amsterdam.
lees verder..