Forum: Kamarado

Ter gelegenheid van Kamarado wordt een programma van korte lezingen, screenings en een performance gepresenteerd in het Stedelijk Museum.

Datum: Zondag 13 september, 15.00 – 17.30 uur
Locatie: Stedelijk Museum Amsterdam, Teijin Auditorium
Voertaal: Engels
Toegang: Entreeprijs voor het museum + €2,50
Reserveren: reserveringen.stedelijk.nl

Ter ere van de opening van de tentoonstelling Kamarado in Stedelijk Museum Bureau Amsterdam (SMBA), presenteert het Stedelijk Museum een publiek programma met korte lezingen, filmvertoningen en een performance. Het programma verbindt de verschillende invalshoeken over ‘kameraadschap,’ die naar voren komen in het werk van Adrian Melis, Mieke Van de Voort, Paolo Chiasera en Rupali Patil.
lees verder..

Nieuwe bedrijfsstrategieƫn in de kunst

Presentaties en gesprekken met Constant Dullaart, Template en Jennifer Lyn Morone

Datum: Zondag 23 augustus, 15:00 uur
Voertaal: Engels
Toegang: gratis
Reserveren: mail@smba.nl

Moderator: Josephine Bosma

Op de laatste dag van de tentoonstelling Algorithmic Rubbish: Daring to Defy Misfortune organiseert SMBA kunstenaarspresentaties- en gesprekken met Constant Dullaart, Template en Jennifer Lyn Morone. Voor deze kunstenaars zijn digitale technologieën en het Internet het dagelijkse werkterrein. Zowel Dullaart, Template als Morone hebben ieder hun eigen bedrijf opgezet met een duidelijk strategie, gericht op online en technologische mogelijkheden. De eigen bedrijfjes kunnen gezien worden als een intelligente reactie op het technologisch vooruitgangsdenken en het economisch klimaat dat creatief ondernemerschap bemoedigt. De kunstenaars stimuleren een vorm van kritische reflectie op het conservatieve gebruik van nieuwe technologieën. Na een serie van korte presentaties zullen de kunstenaars met elkaar in gesprek gaan dat geleid wordt door Josephine Bosma.


lees verder..