BELL invites

smba-newsletter-145.pdf (266 Kb)

30 januari t/m 19 maart 2016

Opening: vrijdag 29 januari om 17.00 uur
Jam: zaterdag 19 maart om 19.00 uur

Gastcurator: Vivian Ziherl

Met werk van: Richard Bell, Emory Douglas, Brian Elstak, Hosselaer (Farida Sedoc), Quinsy Gario, Ritzah Statia, 020 Crew

Co-curator: Aruna Vermeulen (HipHopHuis)
In samenwerking met de University of Colour

Toen Richard Bell, één van de meest gerenommeerde en uitdagende kunstenaars in Australië, de kans kreeg om in Stedelijk Museum Bureau Amsterdam aan de slag te gaan, nodigde hij meteen een aantal anderen uit om mee te doen. Het resultaat is een tentoonstelling met Bells langdurige samenwerkingspartner Emory Douglas (voormalig minister van Cultuur voor de Black Panther Party). Ook zal een groep kunstenaars uit Nederland deelnemen aan de tentoonstelling. Zij zijn aangedragen door Aruna Vermeulen, directeur van het HipHopHuis in Rotterdam. Onder hen bevinden zich schilder Brian Elstak, ontwerper Farida Sedoc (Hosselaer), en dansers Ritzah Statia en 020 Crew.
lees verder..


BELL invites: global performance symposium
7 dagen geleden - 06/02/2016

Een symposium over de SMBA tentoonstelling BELL invites, in samenwerking met HipHopHuis en de University of Colour Amsterdam.

Datum: zaterdag 6 februari 2016
Tijd: 12.30 - 17.30 uur
Locatie: Teijin Auditorium, Stedelijk Museum Amsterdam
Taal: Engels / Nederlands
Toegang: Entreeprijs voor het museum + €2,50
Reserveren: klik hier

Naar aanleiding van de tentoonstelling BELL Invites (29 januari - 19 maart 2016) in het Stedelijk Museum Bureau Amsterdam organiseert het Stedelijk Museum samen met gastcurator Vivian Ziherl en co-curator Aruna Vermeulen (HipHopHuis) het symposium Global Performance. Het programma bestaat uit lezingen, performance en discussie in de vorm van een socratische dialoog binnen een speciaal ontworpen forumarchitectuur door Julie Peeters.
lees verder..

Tamara Kuselman – Free Fall
1 maand geleden - 10/01/2016

Zondag, 10 januari 2016
11:00 – 17:00 uur

SMBA heeft kunstenaar Tamara Kuselman uitgenodigd om een performance te ontwikkelen in reactie op de tentoonstelling Antonis Pittas - hold on. Free Fall is een performance over de toestand van het menselijk lichaam wanneer zwaartekracht de enige kracht is die hier invloed op uitoefent. Voor mensen is het in deze vallende beweging door de ruimte moeilijk oriënteren en vrijwel onmogelijk om de directe omgeving waar te nemen.
lees verder..

Nieuws Archief