This is the Time. This is the Record of the Time

smba-newsletter-138.pdf (512 Kb)

13 september - 9 november 2014

Opening: zaterdag 13 september, 17:00 - 19:30 uur

Met: Kristina Benjocki, Sebastián Díaz Morales, Peter Fengler, Priscila Fernandes, Daniele Genadry, Walid Sadek, Rayyane Tabet, Esmé Valk, Cynthia Zaven.

Stedelijk Museum Bureau Amsterdam presenteert This is the Time. This is the Record of the Time, een samenwerkingsproject met de American University of Beirut (AUB) Art Gallery in Libanon, ontwikkeld door gastcuratoren Angela Harutyunyan en Nat Muller. De tentoonstelling toont nieuw werk van negen in Nederland en Libanon gevestigde kunstenaars. This is the Time. This is the Record of the Time is de tweede van vier presentaties in SMBA in de reeks van het Global Collaborations-programma van het Stedelijk Museum.

De tentoonstelling reist in maart 2015 door naar AUB Art Gallery in Beiroet.
lees verder..


Artist talks
2 weken geleden - 14/09/2014

This is the Time. This is the Record of the Time.

Met Daniele Genadry en Cynthia Zaven, en een gesprek tussen Walid Sadek en Rico Franses.

Wanneer: 14 September, 14.00
Waar: SMBA, Rozenstraat 59, Amsterdam


Taal: Engels
Vrije toegang, aanmelden kan door te mailen naar mail@smba.nl

Lees verder..

Rondleiding en workshop tomatenzaadjes extraheren door Uli Westphal
1 maand geleden - 31/08/2014

Zondag 31 augustus, 14:00 uur

Kosten: vrijwillige donatie (suggestie: € 5,00) RSVP via: mail@smba.nl

De tentoonstelling ‘Uli Westphal - Transplantation’ in Stedelijk Museum Bureau Amsterdam besluit met een workshop. Tijdens de workshop zal kunstenaar Uli Westphal demonstreren hoe zaadjes uit tomaten te extraheren. Daarnaast komen de verhalen achter de vele bijzondere tomatenvariëteiten die gedurende de zomer in de tentoonstellingsruimte van SMBA zijn gerijpt aan bod. Westphal zal ook uitgebreid ingaan op zijn langdurige onderzoek naar de diversiteit van gewassen, waarvoor hij vele obscure groente- en fruitmonsters verzamelt en samenwerkt met boeren, genbanken en non-profit organisaties. Uiteraard kunnen de deelnemers ook de unieke smaken en texturen proeven, zelf leren om zaadjes uit de tomaten te extraheren en te bewaren. Verder is het ook mogelijk een tomatenplant te adopteren zodat deze buitengewone tomatenvariëteiten in toekomstige seizoenen wederom in Amsterdam en omstreken gezaaid en geoogst kunnen worden. Stimuleer de biodiversiteit en doe mee!

De workshop is mede mogelijk gemaakt door Goethe Institut

Nieuws Archief