Kamarado

smba-143-newsletter.pdf (1003 Kb)

12 september t/m 8 november 2015

Zaterdag 12 september
Een rondetafelgesprek met de kunstenaars begint om 15.30 uur
Opening van 17.00 – 19.30 uur

Zondag 13 september
Public Program in het auditorium van het Stedelijk Museum

Met nieuw werk van Adrian Melis, Amol K Patil, Jeronimo Voss, Sharelly Emanuelson, Sawangwongse Yawnghwe, Sosa Joseph; en bestaand werk van Htein Lin, Judy Blum Reddy, Mieke Van de Voort, Paolo Chiasera, en Rupali Patil.

In samenwerking met Clark House Initiative, Bombay

Kamarado is het resultaat van een samenwerking tussen Amsterdam en Bombay en brengt een diverse groep kunstenaars samen uit verschillende delen van de wereld. Het idee van de kameraad, een term die oorspronkelijk verwees naar ‘degene die dezelfde kamer deelt’, is de conceptuele kern van de individuele stemmen en praktijken van de deelnemende kunstenaars. Binnen dit kader is ruimte voor een verrassende reeks historische complexiteiten, waaronder een aantal belangrijke maar weinig bekende Nederlandse figuren die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de wereldgeschiedenis. Zowel de speciaal gemaakte als de bestaande werken converseren, ontcijferen en brengen de ideeën en omkeringen in Kamarado naar voren.
lees verder..


Forum: Kamarado
3 weken geleden - 13/09/2015

Ter gelegenheid van Kamarado wordt een programma van korte lezingen, screenings en een performance gepresenteerd in het Stedelijk Museum.

Datum: Zondag 13 september, 15.00 – 17.30 uur
Locatie: Stedelijk Museum Amsterdam, Teijin Auditorium
Voertaal: Engels
Toegang: Entreeprijs voor het museum + €2,50
Reserveren: reserveringen.stedelijk.nl

Ter ere van de opening van de tentoonstelling Kamarado in Stedelijk Museum Bureau Amsterdam (SMBA), presenteert het Stedelijk Museum een publiek programma met korte lezingen, filmvertoningen en een performance. Het programma verbindt de verschillende invalshoeken over ‘kameraadschap,’ die naar voren komen in het werk van Adrian Melis, Mieke Van de Voort, Paolo Chiasera en Rupali Patil
lees verder..

Nieuws Archief